L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, fa un repàs a l’actualitat municipal, comarcal i nacional

L’alcaldessa de Roses Montse Midan va fer un repàs de l’actualitat de Roses, de la comarca i a nivell nacional.

L’entrevista es va encetar valorant el Carnaval de Roses d’enguany, on l’alcaldessa va afirmar que la festa de disfresses ha donat el tomb que l’Ajuntament estava esperant que es produís, aconseguint un rentant de cara i d’imatge gràcies a les diferents normes que s’han anat introduint durant els últims anys, com la prohibició de menjar i beure durant les passades, la creació del Consell de Carnaval o la campanya ‘Per Carnaval no tot s’hi val!’. Un fet que ha provocat que la festa torni a ser lluïda quant a qualitat de les disfresses, carrosses i coreografies de les diferents colles.

Actualitat de Roses

Pel que fa a Roses, l’alcaldessa va explicar que han engegat diferents projectes per a la ciutat que aquest any es materialitzaran, com és el de la Riera de la Trencada, la finalització de les obres de la SUF, petits projectes de manteniment de la Vila, entre d’ells el del Pavelló Municipal d’Esports i els camps de futbol, o el canvi de l’enllumenat de l’urbanització de Mas Mates.
Altres projectes que s’han començat a treballar, segons va dir Mindan han estat “el del Mercat Municipal, que s’haurà de fer en diferents etapes a causa del cost elevat que tindrà, i pel fet que sota del Mercat hi haurà d’anar un aparcament soterrat d’unes 200 places aproximadament, cosa que farà que es descongestioni el centre de la ciutat”.

Per l’alcaldessa, un dels principals problemes que té la Vila, a l’igual que la resta de municipis turístics, és la Llei ARSAL.
Roses és un municipi de 19.000 habitants, que en temporada d’estiu passa a tenir més de 100.000 entre rosincs i visitants, als qual donar-les tots els serveis, per la qual cosa la batllessa va afirmar que “els municipis turístics han de tenir un finançament diferent en el qual es vegi reflectida la seva realitat de població, a part dels ciutadans que hi ha estrictament empadronats al poble”.
Altres temes que es van destacar durant l’entrevista va ser la modificació del ROM (Reglament Orgànic Municipal), que entrarà en vigor, si no hi ha cap al·legació al ple del mes de març.

Una modificació d’aquest Reglament que permetrà als vilatans de Roses intervenir i participar en els plens, un fet que segons l’alcaldessa “ha de servir per a que els particulars i les entitats es facin més seu els plens municipals i que s’impliquin en el dia a dia de la ciutat”.

Mindan no va deixar clar si tornarà a ser candidata per a les eleccions municipals del 2019. En aquest sentit, va manifestar que acabarà la legislatura actual, però ser alcaldable depèn de la decisió del partit, ja que el PDeCAT farà primàries per tal de triar els seus caps de llista municipals.
Tot i això, l’alcaldessa va assegurar que si es tornés a presentar, aquesta seria l’última legislatura, ja que “amb dues legislatures a l’alcaldia n’hi ha prou”.

Pel que fa a les relacions amb els socis de govern Gent del Poble i els diferents partits de l’oposició l’alcaldessa va explicar que la relació amb els primers va bé però “que com amb totes les relacions humanes a vegades hi ha petites discussions, però la relació és bona”, i ha explicat que estan preparant una presentació pública de tots els projectes que s’han fet des del govern municipal, afegint que “amb tota seguretat acabarem la legislatura amb un compliment del 80-85% del programa electoral”.

Pel que fa a la relació amb l’oposició ha explicat que com alcaldessa “intento tenir bona relació amb tothom i a vegades hi ha petites picabaralles, que queden dins de l’entorn merament polític”.

Actualitat comarcal

En plana comarcal arrel de l’elecció de l’actual president del Consell Comarcal, Ferran Roquer, com a diputat al Parlament, s’han obert les travesses sobre el possible substitut al capdavant del Consell.

Unes travesses en les que figura l’alcaldessa de Roses, tot i que Mindan no ha volgut desvetllar qui substituirà a Roquer, manifestant que “aquest és un tema que encara no s’ha acabat de parlar, ja que el relleu de Ferran Roquer no es durà a terme fins que es produeixi la investidura al Parlament i acabi els projectes que queden per finalitzar”.

Montse Mindan va explicar que coneix molt bé el funcionament del Consell Comarcal, i tot i no descartar que li agradaria ser president comarcal va afirmar que “no oblidem que aquí a Roses estem governant en minoria i porto diferents àrees de molta feina i responsabilitat a part de l’alcaldia, per tant s’hauria de mirar quina hauria de ser la dedicació i si ho podria compaginar”.

Actualitat nacional

En l’àmbit nacional, l’alcaldessa Mindan va explicar que s’ha de trobar una sortida pactada entre les tres forces independentistes a la investidura de Carles Puigdemont, i que les picabaralles entre aquests partits no ajuden al bé del país. Tot i que ha afegit que és normal que hi hagin diferències entre els diferents partits i cal confiar en aquelles que tenen poder de decisió. I va finalitzar dient que el president Puigdemont no pot quedar-se a l’exili sense cap mena de reconeixement.

Pel que fa a les denúncies sobre l’1 octubre l’alcaldessa va explicar que està pendent de 3 denúncies sobre aquests fets, la més propera feta per un veí de Roses, José Antonio Blázquez, militant del grup xenòfob Plataforma per Catalunya, PxC.

En referència a aquesta denúncia, Mindan haurà d’anar a declarar als jutjats de Figueres el pròxim 28 de febrer.

A continuació podeu escoltar l’entrevista completa a l’alcaldessa de Roses Montse Mindan: