Ferran Roquer: “Borrassà retirarà tots els comptes que té al Banc Sabadell”

L’alcalde de Borrassà,  també va enviar un missatge clar al sector bancari de Catalunya dient que “són uns covards”.

El batlle Ferran Roquer va explicar que l’Ajuntament de Borrassà retirarà tots els comptes que té al Banc de Sabadell, ja que segons el de PDeCAT “això és intolerable”. Afegia que “amb els bancs no puc estar-hi d’acord, jo sóc economista i crec en el lliure mercat.” i va sentenciar que  “el sector bancari és un covard, Borrassà retirarà tots els comptes que té al Banc Sabadell”

“Potser no hi volem ser a Europa”

D’altra banda, durant l’entrevista, l’alcalde també va explicar que en el ple municipal del mes d’octubre, just després de les càrregues policials de l’1-O, Borrassà van declarar persona non grata a Enric Millo i també a Felip VI.

Roquer, explicava que coneix a Enric Millo de fa temps i després de veure la violència de diumenge, volia enviar-li un missatge directe al Delegat del Govern espanyol a Catalunya, però va assegurar que va pensar “no et mereixes ni que t’enviï un missatge, Millo.” En aquest sentit, el batlle diu que encara no ha parlat amb cap membre de partits polítics que defensen les actuacions policials.

Ferran Roquer, de manera molt sincera, va afegir que “si els tingués aquí davant representant del PP no sé si podria parlar-hi, estic molt enfadat. No podem ser tractats a cops.”

L’1-0 a Borrassà

Com molts altres pobles de la comarca, Borrassà també va rebre avisos que la Guàrdia Civil aniria al poble a requisar l’urna. Finalment els agents no van anar-hi però l’alcalde explica que es van viure moments tensos, “la sensació a les places dels pobles era de pànic.”

Roquer relata que l’1-0, a Borrassà, hi havien “espies col·locats a totes les entrades del municipi, i un d’aquest va veure com la comitiva espanyola passava per la variant de Borrassà.” Finalment, però, va ser una falsa alarma, tot i que l’alcalde diu que llavors, “ ja érem tots dins l’ajuntament i havíem guardat l’urna al cim de la claraboia.” Afegeix que, en aquells moments de tensió, “rèiem per no plorar, amagar una urna és esperpèntic”.

D’altra banda, l’alcalde del municipi assegura que “imatges que vàrem veure fan molt mal.” Roquer declara que “l’Estat va enviar les forces de repressió contra el poble de Catalunya”.

Pel que fa al paper d’Europa, el batlle diu que no hi té cap esperança, lamenta l’amenaça dels que “deien que si Catalunya s’independitzés, no podria formar part de la Unió Europea”, Roquer, molt ferm, assegura que després de veure el que va veure, “potser no hi volem ser a Europa.”

Escolta a continuació l’audio complet de l’entrevista:


Foto portada: Facebook Ajuntament de Garrigàs