Jordi Puig presenta el seu llibre “Costa Brava 1960-1970 Postals”

Jordi Puig, ens presenta el seu llibre “Costa Brava 1960-1970 postals”, un recull de postals de la Costa Brava.

Jordi Puig, ha publicat més de 60 llibres de fotografia, és editor a Ursula llibres i fotògraf, ens presenta el seu llibre “Costa Brava 1960-1970 postals”.

El llibre es va publicar al juny i recull 600 postals a tot colors de la època del 60 i 70, totes elles marcades per uns trets característics similars com son l’exageració del color, fruit de la mala impressió, que li donen un toc Kitsch que ha passat la tònica principal d’aquestes.

Dins dels llibre fem un recorregut per la Costa Brava en una època on el principal objectiu per l’Estat Espanyol era projectar una imatge folclòrica amb balladors de flamecs, toreros, pescadors, guardies civils o Salvador Dalí com a geni entre d’altres i amb paissatges a l’estil bodegó o amb platges molt plenes de gent.

El motiu d’això segons el propi autor era demostrar que la situació d’Espanya era bona i que el turisme europeu triava massivament les seves costes per passar les vacances. Aquesta arribada massiva de turisms a les costes  va fer canviar costums i l’economia.

Amb aquest llibre Jordi Puig ens proposa a partir d’una recerca sistemàtica sobre la imatge turística difosa a través de les postals dels anys 60 i 70 identificar l’imaginari que, en el context d’aquells anys, vàrem saber o voler projectar de la Costa Brava i del nostre país.

Escolta a continuació l’audio complet de l’entrevista: